søndag 29. mai 2016

Unger og nett

Vi snakket om det for litt siden, frøkenen og jeg. At dagens unger mister noe på grunn av all teknologien. At de ikke kan kjede seg og finne på ting av seg selv. Og nå nettopp kom en reklame på TV for internett i bilen. En familie på fem kjørende med unger som hyler, skriker og slår hverandre. Og hva er løsningen på problemet? Jo, internett.

Søsknene mine og jeg kranglet også på lengre kjøreturer, og det hendte vel at far stanset bilen og ga en av oss marsjordre etter mange mil med ståk, :) men allikevel er det ikke krangling jeg husker fra de lange bilturene. Selvfølgelig ble det noe bråk med fem unger i bilen, men vi kranglet ikke fordi vi kjedet oss, vi bråkte om hvem som skulle sitte ved dørene eller bakerst da vi hadde Peugeot 404, en sjuseter. Men vi leste, sang eller sov. Ingen i min familie kommer nok så lenge de lever å glemme det året da den ene søsteren min "underholdt" oss og spilte blokkfløyte hele veien fra Søndre Land til Sørlandet.

Da jeg vokste opp var vi ute, lekte cowboy og indianere, lekte i sandkassa, bygde hytter, lagde sølekaker i provisorisk lekestue, vi klatret og var høyt og lavt, og vi var utendørs.

Samtalen i stad dreide seg om hva mine barn vokste opp med. Internettet var på vei inn, det fantes tv-spill og utviklingen var greit i gang. Jeg tror mine unger allikevel var ganske heldige, kanskje blant de siste som hadde en viss form for restriksjoner på nettbruk grunnet pris. Lenge fantes det kun modem, man betalte for tiden man satt på nettet og ungene hadde respekt for den tilmålte tiden. Maks en time hver om dagen. Opplevde aldri noen diskusjoner på det området, og kanskje burde jeg beholdt modemet, for det var da vi fikk bredbånd at dagene til mine håpefulle ble mer og mer fylt med internett, og at leken ble mindre. Allikevel tror jeg at de er den siste generasjonen som opplevde en snev av barndommen slik jeg husker den.

Jeg håper jeg tar feil.


onsdag 25. mai 2016

Lønnsom investering

Da jeg var ung, altså mye yngre enn nå, var det noen, jeg husker tydeligvis ikke hvem, som hadde Sodastream. Jeg tror kanhende at misunnelsen var like stor som ønsket om å eie en maken, for noe bedre tror jeg ikke fantes akkurat da. Egen brusmaskin, hvilke drøm det måtte være.

Ønsket og misunnelsen gikk nok over, som med mye annet var det muligens noe man hadde, brukte og så puttet det vekk i et skap. Men for noen år siden begynte disse brusmaskinene og komme i butikkene igjen og drømmen og ønsket våknet på nytt. Ikke var de spesielt dyre eller, men noe har holdt meg igjen. Trenger jeg egentlig en brusmaskin, for eksempel, har blitt siste spørsmål i saken og så har jeg glemt det hele til neste gang jeg kom over en sånn anretning.

For noen uker siden seiret ønsket over fornuft. Og jeg kunne reise hjem med min egen brusmaskin. Billig var den, helt til jeg skulle ha med noen kullsyrepatroner, men det er som jeg skjønte panten som koster så neste gang blir det billig når jeg bare trenger å bytte disse inn i nye. Og jeg har vel aldri drukket så mye vann noen gang som nå da jeg kan lage meg kullsyrevann når det måtte passe.

Har også prøvd med smakstilsetnig, energidrikk og Dr. Pepper, funker det også, bare man gjør det riktig, og har i tilsetningen etterpå ( før bruser det noe alldeles for j... og leste jo ikke bruksanvisningen, men noen sa det, takk Martine).

Men tross alt, det er nok sunnere med vann enn disse "brussmakene" og nå drikker jeg faktisk mer vann og mindre brus. tviler dog på at jeg hadde drukket så mye vann om jeg hadde måttet kjøpe kullsyrevann, men jeg tenker at dette uansett har vært en klok investering, og så får vi se da, om den havner i et skap etterhvert eller kommer til å bli jevnlig brukt også i framtiden.



søndag 22. mai 2016

Sprite med mynte

Ting som er for gode til å være sanne er ofte det. Som et tilbud jeg kom over i Sverige i dag, nyheten Sprite med mynte, 4 x 1,5 liter for 20 kroner....

Mulig det egner seg som blandevann i en velkomstpunsj, men som drikke for å slukke tørsten eller som drikke til potetgullet smaker det kanskje ikke dritt, men spesielt- Veldig spesielt og ikke spesielt godt.
 For å si det sånn, selv om vi er en brusdrikkende familie, så har jeg liten tro på at denne brusen får bein og gå på. Etter et glass er det ikke sånn at jeg tørster etter mer...

Nyheten Sprite med mynte var ikke helt min greie.



onsdag 18. mai 2016

3 månedersdag!!

For tre måneder siden var jeg i gang med hofteoperasjonen, Eller den var godt i gang og det var like før jeg ble kjørt på oppvåkningen.

Mye har skjedd siden da, jeg er tilbake i jobb i 50 % og har vært det i snart tre uker. Jeg går jevnlig til fysioterapi og er ganske lei, men ser at det nok er noen timer igjen der. Er nok ikke helt klar for å kutte det ut, fremdeles er det en del muskler som er vonde og liksom ikke vil slippe taket. Men det lir bedre for hver gang. Sist uke begynte jeg med oppbygningssåle på operert side. Ikke mye, men det kan virke som om de ikke har greid å få bena mine like lange etter operasjonen. Det var en viss risiko for at det kunne skje, og det har tydeligvis skjedd.

Og sommeren er som kjent i anmarsj, og jeg har gjort en ørliten oppdagelse. Jeg har jo bestandig trodd det er sola som setter i gang mine psoriasisutbrudd, men det er sommeren, ikke sola. Jeg vet at sår, myggstikk eller rifter jeg har på sommeren får flekker av psoriasis. Jeg har alltid trodd det er sola, men nå skjer det samme med såret etter operasjonen, og det har ikke fått en eneste solstråle på seg!! Det har blitt dekket til med plaster eller vært tildekket av shorts ute i sola og har derfor ikke vært eksponert for solstråler i det hele tatt så det er ikke sola, men sommeren som setter i gang overproduksjonen av hud hos meg.

Der krysset er ble operasjonen utført, nå kommer psoriasisen :(


fredag 13. mai 2016

Garmin 1-2-3-4- nei 5

Om det er meg eller Garmin sine pulsklokker som det er noe galt med vet jeg ikke, men det er en kjennsgjerning at siden jeg fikk min første Garmin Forerunner110 i januar 2012 så har klokkene blitt forbruksvare.

Første klokke fikk jeg som bursdagsgave på forskudd i januar 2012. Jeg hadde lagt bak meg mitt første løpeår. I starten uten noen form for registrering av kilometere, etterhvert med Endomondo og så kom Garmin i hus. Jeg digget min nye Garmin, masse! Men så røk en av knappene og klokka kunne ikke lenger sies å være vanntett, noe som var praktisk siden jeg løp i all slags vær. En hyggelig telefonsamtale til Garmin løste problemet. Send inn klokka og du får en ny. Og det var kjapp ekspedering. Ikke mange dagene etter at brev med klokka var sendt fikk jeg en helt ny maken klokke!! Som hadde samme svakhet. Hvor lenge den holdt husker jeg ikke eksakt, men knappen delte seg i to igjen og en ny telefon til Garmin og samme prosedyre. Klokke sendt med brev, ny klokke i retur, men denne gangen hadde de sendt meg en Forerunner 210, der knappene var annelerdes og sikkert mer solide for knappene har aldri delt seg igjen. Det har derimot klokkereima, som sitter fast i selve klokka. I 2014 skjedde dette første gang og ny telefon til Garmin. Nytt brev, men denne gangen kom ikke brevet fram i posten. Og uten sporing så var klokka tapt....dermed kunne ikke Garmin sende meg noen ny klokke heller og jeg endte opp med å kjøpe en ny, maken. Never change a winning team....tja... Jeg er veldig fornøyd med klokka mi tiltross for disse svakhetene og servicen hos Garmin er upåklagelig, ville jeg fått samme service hos noen av konkurrentene tru?

En natt sist uke skjedde det igjen, jeg våknet og da hadde klokkereimen delt seg. Denne gangen ble klokke sendt til Garmin, med sporing, og nå er ny klokke, min 5., på vei hjem til meg, jeg regner faktisk med at den kommer allerede i dag, jeg! LYKKE!


søndag 8. mai 2016

Hoppe etter Wirkola

Å hoppe etter Wirkola. hvor mange ganger har man ikke hørt det? Det blir brukt i mange anledninger. Og akkurat nå falt det ned i hodet mitt også. "Å hoppe etter Wirkola."

Noen ganger er det ikke så enkelt å prestere like godt som andre, eller som noen før deg. Ofte blir det sammenligninger og en trekker slutninger. Nei dette var ikke godt nok, nei, dette er det andre som har gjort bedre enn deg. Eller rett og slett, du duger ikke, fordi det er noen som bare gjorde alt riktig, noen som var så heldig at de slapp å bli sammenlignet med andre. Som bare var perfekt.

Men finnes det noe/noen som er eller gjorde alt perfekt? Ja, bortsett fra Wirkola da?

Bildet er lånt av: http://skitchdork.blogspot.no/ En fyr med mange morsomme tegninger, følg han gjerne på instagram under navnet: @skitchdork

torsdag 5. mai 2016

Knekt koden?

Mons har av og til hatt behov for medisiner. De være seg ormekur, smertestillende eller antibiotika. Og nå den siste uka også øyedråper. Jeg kan love at det er en vill kamp og der katten nok oftest går seirende ut av kampen mens medisinene, det være seg tabletter eller flytende ligger igjen på golvet og jeg er full av nye kloremerker.

Orme/markkur har blitt løst med tablett med kjøttsmak, men også den har han forsøkt å legge igjen om jeg ikke har greid å pakke den inn i en skikkelig godbit. Nå har han fått kur til å ha i nakken, og den skal vi nok greie å gi han?!?

Flytende antibiotika og smertestillende har blitt prøvd med sprøyte der mer enn halvparten freses ut igjen og katta har forsvunnet under et sted der man ikke får tak i han. Mine forsøk på å lure det inn i bløtfór har resultert i vegring av den maten og stor skepsis til matfatet generelt. Og med en katt som stadig går ned i vekt er ikke akkurat det det han trenger.

Nå går Mons på antibiotika mot mulig urnveisinfeksjon. Jeg ba denne gang om piller, tenkte at det måtte være enklere, tross alt, og få lurt i han.Kuren han fikk med flytende antibiotika etter sist slåsskamp burde visst tatt en eventuell urinveisinfeksjon også, men som allerede nevnt så fikk jeg neppe i han alt han skulle ha, og heldigvis leget sårene seg fint allikevel.
Første gikk greit i bløtmaten, men neste, det var ikke snakk om at han spiste noe fra den boksen igjen. Jeg forsøkte å knuse dem og blande i kokt fisk, og joda, første gang skled det ned, men neste gang, rørte han ikke seien. Jeg prøvde å løse det opp i kokt fiskevann, og det forsvant, men bare den første gangen. I dag leste jeg et tips om å knuse tabletten og blande det med smør og så gni dette på labben hans, og kanskje det er det er det som er "medisinen"? Han vasket det bort i allefall og ble ikke lurt med noe mat heller, og det beste, det datt en liten kladd med smør på gulvet som han frivillig spiste opp!!! Så har jeg knekt koden nå? Det blir spennende å se i kveld!!

Øyet blir behandlet med øyedråper, nerven er skadet, men forhåpentligvis ikke permanent. Han lukker øyet litt mer nå enn tidligere, men han reagerer fremdeles ikke på berøring av værhår eller om jeg kommer nære øyet hans.

søndag 1. mai 2016

Det er vår, og det spirer og gror

Vi har bladd om kalenderbladet til mai i dag. Det er 1. mai og våren har hatt litt startvansker, men nå kommer den nok i gang snart.

Det spirer og gror, noen sier de merker at pollensesongen er rett rundt hjørnet. Og jeg, jeg konstaterer at min psoriasis har våknet til liv. Små flekker er i ferd med å vokse frem på hendene og albuene nå i første omgang. En liten prikk her, en enda mindre prikk der, og en litt større flekk forteller meg at denne sommeren neppe vil bli annerledes enn sist år, eller årene før der. Det er som det skal være. Jeg tror ikke jeg ha spesielt lysømfintlig hud, men 5-10%  av mennesker med psoriasis blir verre av sol. Og jeg er en av dem. Eller jeg trenger ikke sol for å få oppblomstring, det holder at det blir mai på kalenderen...Som nå. :)


Bloggarkiv