tirsdag 19. juli 2011

Bare måtte ha denne


På ukas første dag kom jeg over noe jeg skjønte at jeg bare måtte ha, en hamburgerpresse faktisk!

Etter å ha forsøkt å produsere disse deilige kjøttbitene fra bånn har jeg innsett at det ikke er en enkel sak. Første gang jeg prøvde skal jeg innrømme at i tillegg til at de så nokså små og rare ut, smakte de enda verre. Dette er forøvrig god gammel histiorie, siden det er maaaaaaange år siden den gang, selv ikke hunden jeg hadde på den tiden ville ha de underlige karbonadekakene.
Konklusjonen den gang: Det er ikke alt man kan lage fra bånn, mye bra og få kjøpt.

Etter mange år, svært mange år, og i forbindelse med familiens kostholdsendring hadde jeg fortreng og glemt mitt miserable forsøk og var igjen klar for å prøve å lage hjemmelagde karbonader/hamburgere. Jeg hadde lært at karbonadedeig kjøpt i butikken ikke var klar til bruk (det var nok største feilen den første gangen for mange år siden....)og fant fram oppskrift for virkelig å få den rette smaken. Og gode ble de, ganske gode i hvertfall, men utseende var vel like bedrøvelig som første gangen. Jeg har forstått at det krymper i panna, så derfor laget jeg de faktisk ekstra store for at de ferdigkrympet skulle bli seende sånn nogenlunde riktige ut og passe inn i hamburgerbrødet, men den gang ei, så Tordenskiold.

Derfor tror jeg at denne nyinnkjøpte hamburgerpressen er midt i blinken. Men jeg undrer meg på og ville satt stor pris på om noen kanskje kan fortelle meg om det er mulig å begynne å steke i formen, mens den er under press, ellers er jeg stygt redd hamburgerpresa den bare lager fasongen og merkene før de krymper i panna.

Med en fantastisk praktisk potetpresse (en gave fra Roar etter at jeg så den brukt i fire stjernes middag av han derre kokken) skulle det i hvertfall være duket for noen lettvinne middager framover også, laget fra bånn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv