torsdag 15. november 2018

Foregripe begivenhetens gang

Jeg har en mer enn velfylt bokhylle hjemme, den er stappfull og enkelte steder står det dobbelt lag med bøker. Bøker jeg innimellom tenker å begynne å kvitte meg med om noen skulle dukke opp og ville kjøpe bøkene.

Nå låner jeg bøker på ebokbib og tenker heretter ikke å kjøpe annet enn bøker som har en spesiell betydning for meg ( Les; Liverpoolbøker og bøker som folk jeg kjenner gir ut, som for eksempel  Forfatter Randi Landmark :) )

Jeg leser nemlig aldri en bok to ganger. (Jeg kjøpte for litt siden bøkene om Kristin Lavransdatter siden jeg ikke hadde de i bokhylla, og tenkte jeg skulle lese serien på nytt etter at det var gått 30 år siden sist, men jeg orket ikke, rett og slett fordi de var lest før.)

Nå står bøkene jeg har kjøpt gjennom livet egentlig bare og støver ned, før så jeg på bøkene som en del av interiøret, men nå tenker jeg vel mer at det kun tar opp masse plass og er litt rotete.

Jeg foretrekker å lese krim, og har lest mye forskjellig, svak for nordisk krim, og gjerne der samme etterforsker dukker opp i bok etter bok. Nå har jeg gjort en liten brøler, og lest en bok som kom før en annen, Sandmannen burde vært lest før Stalker, av Lars Kepler som jeg leste for noen år siden :(
Da jeg fant Sandmannen av samme forfatter på Ebokbib sist uke, koblet jeg ikke at det kunne være en bok som burde vært lest før Stalker før jeg var ferdig. Nå er Stalker lastet ned på paden og jeg tenker og prøve å lese den på nytt etter at jeg avsluttet Sandmannen i går...

Vi får jo se hvordan det går siden boken er lest før, og klarer jeg ikke så får jeg vente på en ny bok da, og håpe den ikke er så altfor langt unna....

2 kommentarer:

 1. Så koselig at du vil ta vare på bøker jeg har skrevet :-)
  Jeg er ellers absolutt tilhenger av å låne bøker. Som deg opplever jeg at det er sjelden jeg vil lese bøker flere ganger. Og når jeg låner på biblioteket, har jeg leveringsfristen litt over meg, så jeg blir ferdig en gang. Bøker jeg eier selv har en tendens til å bli liggende leeeeeenge før jeg kommer i gang, eller i alle fall før jeg fullfører.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kunne aldri kvittet meg med dine bøker, de er jo litt spesielle for meg siden du har skrevet dem :) men håper jeg en dag finner noen som kunne tenke seg og overta de andre bøkene, synes jo ikke det går bare å kaste dem heller.

   Slett

Bloggarkiv