søndag 5. juni 2011

Min hatforbikjøringsliste

Nå ser jeg i dagbladet at det faktisk ikke er forbikjøringsulykker som er årsaken til de fleste dødsulykker, men selv er det de gangene jeg kjører forbi jeg føler meg mest utsatt og her er listen over rekkefølgen på de jeg liker minst å kjøre forbi:

1.) Hester, har ingenting på veiene å gjøre, og er kjempeskumle å kjøre forbi. Hvor mange ganger har jeg ikke senket farten, lagt meg godt ut til siden for å kjøre forbi en hest, gjerne med en ung rytter, og opplevd at hesten faktisk nesten steiler og slår bakut i det jeg er å siden av den?
Hester er skumle og uberegnelige og bør holde seg på åker og eng eller på bane.

2.) 22 meter lang tømmerbil, er vel ikke til å unngå, men kanskje de kunne jobbe litt senere på kvelden, eller enda bedre på natta når det meste av trafikken forøvrig er i ro? 22 meter med vinglete henger, ofte midt i veien er nokså kvalmt å kjøre forbi synes nå jeg.

3.) Syklister på tynne hjul som sykler på veien i stedet for på gang og sykkelstiene, ofte ved siden av en annen syklist så de tar enda mer plass på de fislete sykkelhjulene sine. La gå på steder der det ikke finnes alternativer til veien, men når dette finnes så synes jeg det er undelig at de vil sykle med livet som innsats jeg da.

4.) Traktorer/skurtreskere, en forferdelig styggedom. Mange av disse traktorene har også forferdelige lys som lyser bakover og blender en fullstendig når det er mørkt. Om det finnes speil på disse framkomstmidlene så tror jeg ikke de brukes til annet enn å konstantere at jeg lager kø. Heier på de som faktisk ser at de lager køer og slipper forbi, alle de andre får stryk- jeg liker rett og slett ikke å kjøre forbi traktorer, og på høsten disse skurtreskerne som er så brede at de tar mer enn halve veien.

5.) Mopeder/scootere er heller ikke noe jeg liker å få foran meg i trafikken, noen ynder å bruke stor plass av veien og det er så vidt det kreker seg fram for noen av disse tohjluingene. Man kommer forbi, men kjekke er de ikke.

1 kommentar:

  1. skumle saker ja...men vil vel ha 22 meter med tømmer bil som nr 1...bør ha lang sikt da...

    SvarSlett

Bloggarkiv